Dne 11.října jsme spáchali rozhovor se školním týmem kuchyně. Položili jsme jim několik otázek a oni nám na ně upřímně a mile rádi odpověděli. Hned na začátku bych ráda poděkovala všem lidem co mi ochotně odpověděli na pár otázek.
My: ,,Baví vás vaše práce?”
Tým kuchyně: ,,Práce kuchaře a kuchařky je skvělá, když máte kolem sebe lidi, na které se můžete spolehnout, jste jeden tým, žádný stres. Legrace na pracovišti, to je to nejvíc, co si můžete přát. Taky tu jsou strávníci, kteří vám jídlo přijdou pochválit, a to vaření vás baví mnohem víc.”
My: ,,Je tu něco, co by studenti mohli dělat jinak, nebo je tu nějaké chování studentů, co vám vadí?”
Tým kuchyně: ,,Většina studentů, ne každý na této škole, má problém zdravit. To je asi největší mínus, jinak je to ok co se našeho týmu týče.”
My: ,,Vařili jste všichni vždy v jídelně?”
Tým kuchyně: ,,Já osobně ve školní jídelně vařím poprvé a dost mne to překvapilo, jak to tu funguje oproti restaurační nebo hotelové kuchyni, je to klidné.”
My: ,,Je těžké vařit pro tolik studentů?”
Tým kuchyně: ,,Ono záleží na tom jak se poskládá jídelní lístek. Někdy je to klidné vaření, někdy nevíme, kam dřív skočit.”
My: ,,Nejste tu jen jako kuchaři, ale i jako učitelé. Jaké je to učit mladé budoucí kuchaře?”
Tým kuchyně: ,,Z těch patnácti lidí, kteří sem chodí na praxi, je asi polovina, co má snahu, a tak tři možná čtyři se o to opravdu zajímají. Chodí za vámi, ptají se, koukají pod ruce a chtějí vařit. Tak jim to umožníme a je vidět, že je to baví. Na zbytku je vidět, že si vybrali jiný obor.”
Po rozhovoru se studenty jsme zjistili, že poslední dva roky jsou s jídlem více než spokojeni. Mezi nejoblíbenější jídla studentů ve školní jídelně patří rajská omáčka, knedlíky, čočka, kuře a hlavně krupicová kaše. Jediná věc co by strávníci kuchyni vytkli, je to, že některá jídla jsou málo ochucená. Všichni se ale nakonec shodli, že tomu rozumí: každý má jiné chutě a to, co pro nás je málo, může být pro někoho moc. Proto je lepší, aby se kořenilo méně a vy si to sami dosolili.
Všem moc děkuji za poskytnutí rozhovoru a informací, a přeji dobrou chuť!
Napsat komentář